It's gonna be a very merry christmas//första advent
Hur skumt det än känns så är det första advent idag! Julstämningen är inte ännu på topp trots lussebak förra veckan. Men förhoppningsvis blir det mer sådant i Melbourne för då ska vi bland annat åka till IKEA och köpa pepparkaksdeg, julmust och juleskum, YUM!

Vi har dessutom börjat se fram emot jul (och ledighet) ännu mer nu för våra grannar familjen Wooding har
bjudit in oss på christmas lunch on Christmas Day med deras släktingar i Melbourne! Hur mysigt? Supermysigt! Vi ska alltså fira en traditionell australiensisk jul med hela tjocka släkten! Det ska bli riktigt kul att uppleva och lite skönt att få fira jul
trots att man är så långt från sin egen familj. Bilder kommer for sure. Älskar australiensarnas gästfrihet, det här är verkligen ett generöst folk. Vi har fått hjälp av snälla och vänliga människor fler gånger än vi kan minnas under den här resan. Vi har verkligen haft tur (missuppfatta nu inte detta, vi kan ta vara på oss själva också).
Men nog om detta, vi sitter nu i bilen på väg till jobbet, morgon-toasten är uppäten och kaffet är uppdrucket (vi äter alltid frulle i bilen!). Varje dag känns som en repris på gårdagen. Bara 15 arbetsdagar kvar!

Day 3
Så har vi klarat av arbetsdag nummer tre på nya jobbet. Cirka 30 timmar har vi spenderat där. Redan. Helt galet. Man har redan kommit in i det hela, nu om
någonsin ser vi fram emot Melbourne i jul och nyår. Och om en timme och trettio minuter är det första advent här i Australien! Inte för att australiensarna firar det men ändå... Imorgon är det jobb igen som gäller såklart, vi har även tänkt avslöja våra julplaner samt lägga upp mer bilder på bilen!
You know you work with Asians when...

...Du hittar de här skyltarna på jobbet!
Siciliano & sons
Vi har nu jobbat i två dagar på vårt nya jobb som packers i ett packing shed. Företaget heter Siciliano & sons och det är väldigt stort med många som packar frukt på olika linjer, så kallade gates. När vi packade apelsiner i Griffith var vi verkligen i ett shed, ett stort skjul, men det vi jobbar på nu är verkligen som en fruktfabrik!
Soluppgång i bilen på väg till jobbet.
Driver.
Taco-lunchlåda såklart!
Jobb-uniform och namnskylt på!
Det vi gör är att stå och sortera ut persikor och nektariner, vi slänger de som är alldeles för fula för att ätas i "waste" och så finns det en andrahandssortering och en första klass sortering. Sen packar vi de finaste frukterna i 10-kilos lådor som vi skickar vidare till killarna som lägger fruktlådorna på pallar.
Jobbet är dock ganska strikt vilket blir en omställning för oss som haft det så sjukt slappt de senaste veckorna, det gäller att passa rast-tiderna och ha full fokus på frukten! Två bra saker med våra jobb är dock att man får äta och ta hem gratis andrahandssorterad frukt och det finns gratis kaffe på jobbet. Wey!
De flera som jobbar på företaget är tjejer som sorterar ut frukt, finns även en del killar och tanter. Många av de unga tjejerna är Backpackers som bara stannar några veckor för att tjäna pengar. Det är ett riktigt slit-jobb, man får lätt ont i ryggen och fötterna och vi jobbar 10-12 timmar varje pass. Jobbigt men ändå värt det då det snabbt ger klirr i kassan. Vi ska stanna i tre veckor sen drar vi som sagt till Melbourne för jul!




Evidence: Taco
Här kommer bildbevis på vår tacokväll!
Jackson var där såklart.
Stekpannan med köttfärs var där såklart.


BIG NEWS&CHANGED PLANS
Vi har stora nyheter! Eftersom att skörden närmar sig sitt slut så har vi kollat efter ett annat jobb att ha fram till jul. Vår otroligt snälla chef R ringde några samtal och satte upp oss på en väntelista på ett fruktpackarjobb igår. Redan idag ringer dem och säger att vi har plats! Så vi slutar med skörden nu och börjar på det nya jobbet imorgon (!) istället. Allt tackvare vår nuvarande chef.
Veggies!
Det nya jobbet ligger ironiskt nog i Nyah/Swan Hill där vi tidigare bodde, alltså ett par mil bort. Vi kommer pendla de första dagarna men till helgen kommer vi faktiskt att flytta. Känns sorgligt men det måste bli så här, skörden är slut om ett par dagar och på det nya jobbet kommer vi kunna jobba 10-12 timmar per dag, 6 dagar i veckan. Det betyder CA$H!
Imorgon blir det tidig uppstigning då vi måste ta bilen till jobbet vid 6 för att komma i tid till nya jobbet. Men först blir det tacokväll med chefen och Jackson!

Lusselelle
Bullbak stod på schemat, både lussekatter och vanilj- och kanelbullar blev det. Engagerade även Jackson i bakhärjeriet (som tog alldeles för många timmar) samt bjöd chefen R och Harro. Vet inte riktigt vad dem tyckte om saffransbullar? Ganska speciell smak när man inte är uppvuxen med det som vi svenskar är. Harro fick även med sig bullar hem till sin pappa Woody och mamma Cindy.


Deg in the making.






Jackson ser road ut?


Tadaaa! Vanilj- och kanelbullarna blev goda men fula så dom tog vi inte kort på.


Deg in the making.






Jackson ser road ut?


Tadaaa! Vanilj- och kanelbullarna blev goda men fula så dom tog vi inte kort på.
Måndag idag
Idag har det återigen varit kallt på morgonen, blev dock varmt efter 9 någon gång. Har inte funnits mycket att göra på jobbet idag, så har mest bara suttit i solen. Skönt men ganska tråkigt i längden, nästan så man somnade...
Hittade en rolig skylt på jobbet idag.
Idag ska vi försöka oss på att göra lussebullar (YUM!) och senare ska vi åka header med Harro. Ordet header betyder skördemaskin kan vi passa på att meddela. Ska bli kul! Har pratat om att åka på den i flera veckor nu...Något måste man ju göra när man bor på landet!

Dagens visdomsord @ work

Sunday
Imorse var det riktigt kallt, alla frös, även de tuffaste lastbilschaffisarna. Då tänkte jag på min egen Baba, han fryser då minsann aldrig! Men jag frös, som tur var fick jag låna en blå bomberjacka av en chaffis så dagens work uniform bestod av träningsbyxor, boots, långärmad t-shirt, hoodie, bomberjacka, handskar, racerbrillor och hjälm med solhatt. Kan bara säga: vackert! Blev glad när jag fick låna jackan iaf för den var väldigt varm. Så här glad!

Vi gjorde sån miss idag när vi skulle handla åt chefen, han bad om ett par saker, bland annat a bag of grapes och tröga som vi är lyckas vi köpa en påse med grapefruit åt stackarn istället för det som han egentligen bad om nämligen vindruvor. Haha, när ska han äta dom grapefrukterna liksom, de flesta gillar inte den beska smaken...


Klart slut!/Ellen

Vi gjorde sån miss idag när vi skulle handla åt chefen, han bad om ett par saker, bland annat a bag of grapes och tröga som vi är lyckas vi köpa en påse med grapefruit åt stackarn istället för det som han egentligen bad om nämligen vindruvor. Haha, när ska han äta dom grapefrukterna liksom, de flesta gillar inte den beska smaken...


Klart slut!/Ellen
I see them rollin'
Nu är den här! VÅR BIL! En grön Mitsubishi Zidane som är väldans pigg! Vilken lycka det var idag när vi själva kunde ta oss till Swan Hill och handla mat, helt självständiga utan att vara beroende av någon annan. Idag var det snarare vi som frågade folk om de behövde ha något. Känns bra!


Sara fick blåsa då vi kom egenom en poliskontroll och vi vet nu att det är helt ok att ha svenskt körkort. Polismannen sa åtminstone inget om det.


Vad händer nu? Det är i runda slängar en vecka kvar av skörden och när vi slutar här blir vi tvungna att säga hej då till vår chef, Jackson, vår granne Harro och alla andra som vi lärt känna i Woomelang. Istället ska vi packa frukt på en farm utanför Swan Hill i cirka två veckor, om det nu blir som vi tänkt oss. Det märker vi och ni snart!
Player

One Big Happy Family

Maria, Lillebror Jackson, Pappa Ray, Ellen & Sara.
Var är morsan!?
The Silo
Lite uppdatering från Silon aka Cylindrarna. Såhär ser det ut! Extremt chill jobb som på riktigt går ut på att trycka på knappar, prata med chaffisar och borsta lite på marken.






Fick lära mig hur man ska trycka för att det ska bli rätt. Lastbilarna kommer, kör upp, man skriver på deras papper och kollar så att spannmålet de har stämmer med vilken lucka som är öppen. Sen trycker man på knapparna. Klart! Ett jobb i min smak. Här kommer bilder på silon.
/Ellen






Saras och Marias dag
Idag har Sara och Maria som sagt varit i bunkern medan Ellen började senare i silon. Här kommer lite bilder från vår inte allt för krävande dag.

Vete som gäller nu istället för barley

Matt tipsade om att tugga på vete för att det blir som tuggummi då. Budget!

Marre skyfflar lite

Chillar

Tejpar tarps

Favorithunden Ivy (vita) och en annan. Alltid sånt hundhärjeri omkring oss, bor typ 10 hundar på vår gata.
Fredag
Idag jobbar Sara och Maria 8-14 i bunkern och jag börjar 16 i silon. Man gör samma sak där som i bunkern men spannmålet samlas upp i enorma cylindrar istället. Därmed har jag haft en massa ledig tid idag. Tid till att tvätta handdukar och kläder (varsågod, tjejer!) samt hittat Saras borttappade sovshorts . Wifey for sure!



/Ellen
Lägger upp lite bilder på vårt "hem". Det ser ganska sunkigt ut på bilderna inser jag, men vi trivs. Om det är något som den här resan har lärt oss så är det nog att inte vara så kinkiga. Det finns liksom inte utrymme för att ha bacillskräck, vara rädd för spindlar, klaga på skrynkliga kläder som legat huller om buller i väskan, inte kunna sova pga oljud, klaga på myggbett, värme och smuts (på jobbet). Vi tänker inte längre i banor som "usch vilket gammalt hus vi bor i" utan är istället tacksamma för att slippa bo på hostel i ett par veckor. Just nu har vi "en fast punkt" liksom. Det blir faktiskt ganska påfrestande i längden att bo på hostel och flytta runt även om man träffar väldigt mycket folk och har väldigt roligt!
Vi är inte heller så kräsna med mat, hemma tyckte man till exempel att köttfärssås och spagetti var en ganska tråkig middagsrätt, här är den däremot mycket uppskattad!



Dagens Bullshitter
Sara ligger på rygg i sängen och utbrister:

"Jävlar vad mycket mygg det är i taket, det är helt svart!"

Bunker Girls
Då var ännu en jobbdag förbi. Idag har en chef från GrainCorp varit på besök så på morgonen städade vi bunkrarna






och området runt. Samt tagit hand och lastbilarna såklart. På eftermiddagen fick Ellen jobba i Silon, vilket är stora cylindrar som man förvarar spannmålet i, precis som i bunkern. Skillnaden är att arbetet i Silon är mindre slitigt, det finns mer skugga osv.
Vår chef är så himla snäll, kommer med mat och dricka när man jobbar över. Går ingen nöd på oss inte! Här kommer lite bilder som vi tog idag.






Att få tummen ur
Nu har vi äntligen bokat hostel för vår Melbourne-vistelse! Vi vet ju inte ännu exakt vilket datum vi slutar jobba här men i början/mitten av december blir det så vi har därför bokat boende i Melbourne centralt vid Flinders Station från den 20nde december till 3e januari! Innan den 20nde december kommer vi antagligen åka till Bendigo eller Adelaide i ett par dagar. Om vi sen känner att vi vill stanna längre i Melbourne så bokar vi bara fler nätter. WOOOOPWOOOP, jul och nyår får gärna komma nu!


Jackson is here!
Chefens son Jackson flyttade in idag! Trevlig kille, 17år och DJ. Han visade oss sin utrustning innan idag och vi fick
"spela" lite. Det var kul!

Who did this???


Slangen på tvättmaskinen råkade gå av och HELA golvet blev en sjö. Hur fixar vi det smidigast? Jo, vi tar den gräsiga filten och torkat med!!!
Farmers Tan Deluxe


Who let the dogs out!?
Imorse när vi skulle gå till jobbet kom två av grannhundarna flängande. Den vita är Harros hund och heter Ivy (som vår favoritklubb i Sydney!) hon följde med oss hela vägen till bunkern så vi fick skriva till Harro som kom ich hämtade valpstackarn.


Ja, hon är så söt att vi vill kidnappa henne!


Ja, hon är så söt att vi vill kidnappa henne!
Sol, Vin(d) & Va...Eminem!
Hur man spenderar lördagseftermiddagen i Woomelang.


Vår fina backyard...


Vår fina backyard...
Hemlängtan?

Ehh...
Att handla
Så här såg det ut i tisdags när vi åkte med Adrian till Swan Hill och handlade. Backpacker-style.



On top of the bunker
Gick inte kanonbra för någon av oss igår när vi spelade den Australiensiska vetsionen av Trivial Pursuit... Men vi hade väldigt trevligt ändå då vi fick besök av fransmannen Adrian och vår granne Harro!


Idag på jobbet har jag (Ellen) fått hjälpa till att sy och limma (renarama pysselstugan!) ihop två presenningar. Det gjorde vi genom att gå över allt spannmål i bunkern och därmed stod jag på toppen (!) av "allt". Vet inte hur jag ska förklara men så var det, man såg ganska mycket därifrån.


TP
Idag har vi varit förbi OP-shoppen och handlat, blev inget pussel denna gången utan ett TP!


Saker vi saknar
Nu har vi (Ellen och Maria) varit i Australien i över två månader och Sara har varit här i sex veckor så klart det är saker där hemma som man saknar! Här är några:
Slänger upp en bild från i somras med Evelina då vi var hemma (såklart!).
"Svensk" mat: Kebabsallad & Kebabsås, lax (!!!) och Liban deli
Hemmakväll-godis
Bryggkaffe (Australiensarna kör endast på instant coffee...)
Jönköpings fik
Hänga i Saras lägenhet, vilket vi gjorde många dagar i somras
Tjejerna
Familjerna
Svenskt väder - haha, eller inte! Vi njuter av att slippa kylan och mörkret. Dock kommer vi sakna julmaten, godiset och julstämningen i december så därför ska vi ta oss till IKEA i Melbourne där man kan köpa massa julsaker som glögg, must, pepparkakor och lussebullar!

Regn & Annat
Igår började det regna ordentligt då vi jobbade så vi fick stänga igen bunkrarna och sluta efter fem och en halv timme. Så vi åkte med en fransk kille, Adrian, till Swan Hill och handlade lite. Kan säga att han är mycket trevlig!
Regn = alla är på puben så på kvällen åkte vi alla tre till Lascelles med Adrian och Harro. På puben var det fullt med folk (läs: bönder) vilket var trevligt! Helt klart draget. . Är glad att vi fick det här jobbet och är ute "på landet" in the outback och jobbar för det här är "det riktiga Australien". Just nu bor vi inte ens på ett (working) hostel med andra Backpackers utan vi bor i en by med australiensare på landet. Det är helt klart en upplevelse i sig även om vi då och då ser fram emot Melbourne lite extra mycket.
Tog en massa härjeribilder som vanligt, här kommer en del av dom. Mer kommer kanske senare.

Marre och Sara myser!

Maria, en tjomme, Sara och Harro!

Harro och Adrian spelar biljard.

Travis, en av lastbilschaufförerna samt farmer, blev ganska rejält dragen och började bartenda...

Som sagt, rejält dragen. Farmer aka Akrobat.

Fullt av farmers i baren. Som ni ser så är det ingen som klär upp sig här inte.

Maria, tjommen (igen) och Sara! En ny favoritdrink, UDL, är en premixed alkoläsk, pineapple och passionfruit rekommenderas!
Brown snake!

Blue Tongue & Tea
Igår åt vi tea på puben med chefen och Harro, var faktiskt jättetrevligt! I övrigt så är vädret ganska osäkert nu och det stoppar upp hela skörden lite. Det bästa för spannmålet är om det blir typ supervarmt (hjälp!) så att allt mognar men det hoppas inte vi på som jobbar i bunkern... Idag ska Sara & Ellen jobba vid 10 och Maria ska komma senare om det finns behov.

En Blue Tongue, en väldigt stor ödla med tjock svans!

En Blue Tongue, en väldigt stor ödla med tjock svans!
Byråhärjeri
Vi har fått ett skåp till vårt rum, no more mess! "Keep it tidy" som chefen skulle säga...I övrigt har vi städat huset, nu är det shiny!


Sunday Evening
Kvällspromenad på schemat! Väldigt fint när solen går ner. Vi känner oss pepp på livet och Woomelang!







Hundhärjeri&Ormhärjeri
Här är resten av bilderna från i fredags. Som ni märker så klär folk inte direkt upp sig för att gå på puben, lastbilschaufförerna går i full mundering direkt från jobbet, haha! 
Jacko, Maria, Ellen & svensken Martin.
Sara leker med en av hundvalparna hos Harro och SJÄLVKLART dricker hon en premixed Bourbon & Coke...Som vi bjuder hundarna på och som ni ser fick dom mersmak, hahaha!
Ormhärjeri!
Harro är söt (läs: slipper) och fixar frukost på grillen efter att han kommit över och bjudit in oss och Jackson (chefens son).
Jackson.
Jackson igen.

Jacko, Maria, Ellen & svensken Martin.




Jackson.

Chaffisar på puben
I fredags kände vi alla tre "Vi vill göra något!" så vi snackade med grannpojken Harro (tog oss två veckor att fatta att det var så han hette, har kallat honom både för Harrow och Harrod, stackarn) om att gå till puben. Sagt och gjort, först var vi på puben här i Woomelang och sen åkte vi till puben i Lascelles (grannbyn). Mycket trevligt! Senare åkte vi tillbaka till puben i Woomelang innan vi till sist efterfestade hos Harro. Haha riktigt härjig kväll hade vi! Harro bjöd över oss och chefens son Jackson på frukost dagen efter och då var till och med hand hundar trötta efter gårdagen, hehe! Här kommer lite bilder, framförallt på några lastbilschaufförer (haha!) som kommer med korn till bunkrarna. Andra bilder på dom som vi hängde mer kommer i nästa inlägg!
Travis spelar luftgitarr, den blonderade (!) dricker öl och den sista är vår granne Harro!

Travis är nykter och så.
Marre hjälper kidsen med jukeboxen.
Sean (ÄKTA härjare), Harro, bartanten Debbie som blev full och däckade (...) och Harros kompis Jacko.
Träffade även två svenska killar, här dyker Martin upp på bild också!
Sara, Harro & Sean.

Mjölk/mintdrink incoming...



Travis är nykter och så.

Marre hjälper kidsen med jukeboxen.

Sean (ÄKTA härjare), Harro, bartanten Debbie som blev full och däckade (...) och Harros kompis Jacko.

Träffade även två svenska killar, här dyker Martin upp på bild också!

Sara, Harro & Sean.
Posh!
Se upp, Woomelang, för den här pinglan är på väg till puben!


Local eggs
Vi har nu lokalproducerade ägg! Helt fria från burar, transporter och kemikalier, man kan se skillnad från "vanliga" ägg då dessa ägg har en riktigt gul gula - istället för orange!

Det är en kvinna vid namn Karen som har höns på sin bakgård där de får gå fritt. Nice!

Rainy day
De senaste dagarna har Sara och Maria fått hoppa in och jobba på andra stationer. Saras station kallas sample stand och det är hit lastbilarna kommer först. Ett prov tas på kornen i deras lastbilar för att mäta halten av protein, fuktighet m.m. De åker sedan vidare till weigh bridge där Maria har jobbat för att vägas, först innan de tömt sin last och sedan efteråt. Båda är inomhus med air condition och man slipper alla flugor och stekande sol, så det är helt klart att föredra.
Idag har Sara jobbat några timmar fram till att det började regna (regn=allt stängs ner) medan Ellen och Maria har fått skjuts till Swan Hill för att handla. Välbehövligt! Tar över en timme att komma dit och det finns inga bussar, så det är verkligen härjeri för att kunna handla lite. Behöver bil...
Vad resten av dagen erbjuder återstår att se, vill göra något kul men Woomelangs nöjesutbud är inte alltför brett. Puben verkar till och med ha stängt igen.


Sample stand
Baby Possum
Ännu en pungråtta! Denna gång en bebisvariant i Novas kök. Söt!


Melbourne Cup Day
Ikväll har vi ätit tea (läs: middag) med chefen på puben i grannbyn Lacelles. Inte på alla jobb chefen bjuder på middag så där! Vi var duktiga flickor som drack Pepsi dessutom. Jobb imorn ju!
Sen kom vi hem och gick över till Nova för att tvätta, väl där fick vi schampo, balsam, juice, nudlar och kex. Budget! Det var välbehövligt då det varit public holiday här idag på grund av Melbourne Cup Day (hästkapplöpning) och därmed var affären stängd och vi har nästan ingen mat kvar. Någon bil har vi inte heller än och mataffären ligger långt bort...
Work Hard
Idag jobbar alla tre typ 4 timmar var (värt och så), finns typ noll att göra idag! Vill att det drar igång så resten av arbetarna flyttar hit till Woomelang (bättre sällskap) men det gör de inte förren chefen R behöver fler och just nu är vi i princip överbemannade. Vad har vi gjort idag då? Inte allt för mycket, putsat rutorna (samt klättrat över hela) traktorn och stått och väntat på lastbilar...
Slänger in lite vackra bilder, den sista är till dig Sanna!

Fyller på aggregatet eller vad det är med bensin...(professionell man är va?)


Fin man är!
Hästhärjeri
Ikväll gick vi över till grannen och lånade deras häst och tog en promenad med den, haha, fattar ni hur lite det finns att göra här i Woomelang? Fin häst i alla fall, förutom jobb har även lite träning hunnits med idag!

Imorgon börjar Ellen kl 10 och byts av av Sara under dagen, Maria börjar vid kl 15.

Glömde ta bild så kopierad från snapchat.
Grain
Gör ett nytt försök att förklara vad det är vi gör på jobbet. Vi väntar på en lastbil, möter chauffören som har en lapp som vi ska signera, på lappen kontrollerar vi att chauffören är i rätt bunker (det är i bunkern korna tillslut hamnar) samt har rätt spannmål. Sen kör de upp på en ramp och vi vinkar och härjar så att de stannar på rätt ställe, sen öppnar de lastbilarna där bak så alla korn faller ut (tar ett par minuter) samtidigt som en liten motor i luckan matar fram korna som faller ner. De matas upp på ett band och släpps sen i bunkern. Vi sköter dessutom knapparna till "motorn" och "bandet" samt sopar lite om korna prickar fel. Och kallpratar med lastbilschaufförerna, eller country people som dom själva kallar sig.

Lastbilen kör upp på rampen och korna hälls ner i luckan med "motorn".

Korna matas upp på rampen och ner i bunkern.

Bunkern fylls sakta upp. Den ska till slut bli helt full (ser nästan ut som en innebandy rink). Korna förvaras så här tills någon köper allt och tillverkar öl av det.
Det är så roligt att vi tre verkligen ser fram emot att dra till Melbourne i jul och alla som bor här är sånna lantisar som avskyr stressiga Melbourne, haha!
Här kommer lite bilder som kanske gör det lättare att förstå vårt jobb.

Lastbilen kör upp på rampen och korna hälls ner i luckan med "motorn".

Korna matas upp på rampen och ner i bunkern.

Bunkern fylls sakta upp. Den ska till slut bli helt full (ser nästan ut som en innebandy rink). Korna förvaras så här tills någon köper allt och tillverkar öl av det.
Bourbon
Efter barbien idag vilade vi i hettan sen drog vi alla tre till gräsplanen och tränade.
Kvällen spenderades hemma hos vår granne Nova. Hon ska alltid bjuda på Bourbon, vi har nu provat Bourbon i alla dess former, Bourbon och cola, Premixed Bourbon på burk, Bourbon slurpe...
Såg även hemmagjorda fyrverkerier (Mammor bli inte rädda) och chillade vid brasan i trädgården. Imorgon ska Maria och Ellen jobba vid 9 och Sara börjar efter lunch så nu är det dags att sova. Natti!



Straight Forward
Idag har vi haft upplärning på jobbet med vår chef R. Det känns väldigt bra, nu fattar vi äntligen vad det är vi ska göra, och vår chef är så söt som har fixat boots åt oss. Visst det kommer vara dammigt, varmt, flugor överallt och långa timmar men det är värt!






Så vad är det egentligen vi ska syssla med?
Vi jobbar som sagt med Grain Harvest, spannmålsskörden, vilket innebär att stora lastbilar kommer med kornen och dumpar dem i en stor "motor" som skyfflar upp dem i en ränna där de sedan släpps i bunkern. Obegripligt att förstå någonting, vi vet. Vårat jobb är att trycka på och av knappar på de stora maskinerna, se till att spannmålen inte spills, sopa lite, skriva på lastbilschaufförernas papper och kolla så att rätt korn går i rätt bunker. Det känns faktiskt ganska bra efter idag och för att klargöra kan vi säga att våra "korn" senare går vidare till öltillverkning, så tänk på det nästa gång du sänker en öl! Nu ska vi ta en snabb dusch för vi är bjudna på Barbie (BBQ) hos grannen. Vi hörs!






Homework!

Nu pluggar vi safety instructions!
Poofters&Ponies
Idag gick vi bort till byns sportstadium, ett löpspår, en gräsplan och en tennisbana. Där brände vi av ett högintensivt men kort träningspass (ja, ALLA TRE var med!) med hjälp av en app samt ett kort varv runt löpbanan. Skönt!

Glad hästtjej!

Grannarna motionerar sin häst.

"Grain" så ser spannmålet ut, detta blir sen öl. Ganska coolt ändå!
Nu ikväll har vi träffat grannarna ich deras häst, haha, som vi har tjatat om denna hästen alltså!
Imorgon kommer vi förmodligen prova på att jobba några timmar med CHEFEN.

Glad hästtjej!

Grannarna motionerar sin häst.

"Grain" så ser spannmålet ut, detta blir sen öl. Ganska coolt ändå!
Aussie Slang Dictionary
Kvinnan som stod bakom baren på puben igår lånade oss den här boken. Nu ska det pluggas på!

